Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két kiló arannyal a végbelükben buktak le csempészek Srí Lankán

2018.05.17. 20:04

Arannyal a végbelükben buktak le csempészek Srí Lankán, írja az MTI. A két férfi összesen 20 darab, egyenként 100 grammos aranykorongot próbált így bejuttatni az országba, hogy elkerüljék az importvámot, de lebuktak a Colombo nemzetközi repülőterének ellenőrzésén.

A két Srí Lanka-i férfit kedden fogták el az összesen 22 millió forint értékű arannyal. A csempészek furcsa járásuk miatt tűntek fel a colombói repülőtér vámosainak. Ez egyébként nem egyedi eset – mármint a végbélben elhelyezett arany viszonylag ritka dolog, de – az utasok eddig is próbáltak már aranyat behozni az országba, csak épp a csomagjaikban, cipőikben, ruházatukban elrejtve.

sri

Szerdán például éppen egy olyan gyanúsítottak kaptak el az ellenőrök, aki cipőjébe rejtett aranyat. Tavaly pedig egy kiló nemesfémet próbált szintén a végbelében Indiába csempészni egy férfi.

A fellendülő csempészet egyébként annak köszönhető, hogy Srí Lanka 15 százalékos vámot vetetett ki az arany behozatalára. Erre azért volt szükség, mert az emberek visszaéltek az addigi illetékmentességgel és a szigetországba behozott aranyat Indiába csempészték, ahol viszont nagy adóteher van a nemesfémen és az ebből készült ékszereken. A nemesfémre vonatkozó korábbi illetékmentességnek a helyi ékszeripart, illetve a kivitelt kellett volna ösztönöznie.