Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hogy mi ez a 45 kilónyi robbanóanyag? A rakétamodellezés a hobbim!

2018.05.30. 05:37

Szabadlábra helyezték azt a férfit, akit két hete vettek őrizetbe azzal a kaliforniai szépségszalonban történt robbanással összefüggésben, amelyben életét vesztette a szalont vezető magyar nő.

Az 59 éves, kaliforniai illetőségű férfit, Stephen Bealt vasárnap engedte szabadon egy kaliforniai bíró, miután a vádhatóság kérte tőle, ejtse az ellene felhozott egyetlen, "nem bejelentett romboló hatású szerkezet birtoklása" miatti vádat.

A szövetségi nyomozóhatóságok egyébként a következő eszközöket találták Beal házában:

  • két házilag készített robbanószerkezet,
  • három kézifegyver
  • és 45 kilogramm robbanóanyag

Ezek után a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megkérdőjelezte azt, hogy a Beal otthonában talált anyagok valóban kimerítik a "romboló hatású szerkezet" törvényi meghatározását, az ügyészség pedig elfogadta az érvet.

Ugyanis Bealnek a rakétamodellezés volt a hobbija

és azt állította a nyomozóknak, hogy nem készített semmilyen pokolgépet, és nem voltak olyan anyagai, amelyek akkora pusztítást okozhattak volna, mint amilyet a híradásokban bemutattak. Beal egyik szomszédja és barátja szerint a férfi lánya azt mondta neki: a robbanóanyagokról megállapították, hogy azok törvényesen beszerzett és tárolt tűzijáték-alkalmatosságok, és ezek, valamint a házban talált más bizonyítékok nem egyeznek a bűntény helyszínén vett mintákkal.

Ahogy arról írtunk, május 15-én történt a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban egy szépségszalonban robbanás történt, amiben meghalt a szalont üzemeltető magyar nő, három ember pedig megsebesült. A magyar nő kezében egy doboz robbant fel kinyitáskor. A nyomozóhatóságok még vizsgálódnak a bűntény helyszínén, és nem neveznek meg gyanúsítottak, amíg nem gyűjtöttek össze ehhez elegendő bizonyítékot.

(MTI)