Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Kardashian kérésére Trump kegyelmet adott a kokain miatt ülő dédinek

2018.06.06. 20:05

Donald Trump elnöki kegyelemben részesítette azt a húsz évre ítélt idős asszonyt – a sajtóban leginkább csak dédnagymamaként hivatkoznak rá –, akinek az érdekében Kim Kardashian a múlt héten járt közben a Fehér Házban.

Alice Marie Johnsont még a kilencvenes években ítélték életfogytiglanra kábítószerügyek miatt. Bár erőszakos bűncselekményekben nem vett részt, miután munkanélküli lett, a memphisi asszony egy drogbandát segített: telefonon kódolt üzeneteket továbbított kokainügyletek keretében. Kábítószer nem volt a kezében.

Az asszony háromszor is fordult kegyelemért még Obama alatt, de az elnöki hivatal mindannyiszor elutasította, noha Obama egyébként sok kábítószer miatt elítéltnek megkegyelmezett a nyolc éve alatt. Johnsont aztán Kardashian vette pártfogásba: az amerikai valóságshow-sztár tavaly októberben látott egy videóinterjút a 63 éves nővel, ami annyira megrendítette, hogy gyorsan twittelt is egyet az 57 millió rajongójának arról, hogy a néni ügye nagyon igazságtalan.

Kardashian nem csak ügyvédet fogadott, de hosszú időn át lobbizott Trumpnál és az elnök befolyásos vejénél, Jared Kushnernél a közben dédnagymamává váló nő érdekében. Múlt héten aztán  személyesen is találkozott Trumppal , hogy a szükségesnek vélt börtönreformokról, valamint  Alice Marie Johnson ügyéről beszéljenek.  A találkozó érdekessége volt, hogy Kardashian Hillary Clinton támogatója volt a kampány alatt,  Kim  Kardashian férje, a rapsztár Kanye West viszont mindig is lelkes Trump-hívőként nyilatkozott.

Alice Marie Johnson
Alice Marie Johnson
Fotó: Twitter

Trump ezek után most elnöki kegyelmet adott. Az erről szóló közlemény  Alice Marie Johnson példamutató magatartását hangsúlyozza a börtönben (a nő rabtársait mentorálta éveken át), és azt, hogy bár súlyos bűncselekményt követett el, aki igyekszik jóvá tenni bűneit, megérdemel egy második esélyt.  • Vennék
  • Hírek