Emma
8 °C
22 °C

Kardashian kérésére Trump kegyelmet adott a kokain miatt ülő dédinek

2018.06.06. 20:05

Donald Trump elnöki kegyelemben részesítette azt a húsz évre ítélt idős asszonyt – a sajtóban leginkább csak dédnagymamaként hivatkoznak rá –, akinek az érdekében Kim Kardashian a múlt héten járt közben a Fehér Házban.

Alice Marie Johnsont még a kilencvenes években ítélték életfogytiglanra kábítószerügyek miatt. Bár erőszakos bűncselekményekben nem vett részt, miután munkanélküli lett, a memphisi asszony egy drogbandát segített: telefonon kódolt üzeneteket továbbított kokainügyletek keretében. Kábítószer nem volt a kezében.

Az asszony háromszor is fordult kegyelemért még Obama alatt, de az elnöki hivatal mindannyiszor elutasította, noha Obama egyébként sok kábítószer miatt elítéltnek megkegyelmezett a nyolc éve alatt. Johnsont aztán Kardashian vette pártfogásba: az amerikai valóságshow-sztár tavaly októberben látott egy videóinterjút a 63 éves nővel, ami annyira megrendítette, hogy gyorsan twittelt is egyet az 57 millió rajongójának arról, hogy a néni ügye nagyon igazságtalan.

Kardashian nem csak ügyvédet fogadott, de hosszú időn át lobbizott Trumpnál és az elnök befolyásos vejénél, Jared Kushnernél a közben dédnagymamává váló nő érdekében. Múlt héten aztán  személyesen is találkozott Trumppal , hogy a szükségesnek vélt börtönreformokról, valamint  Alice Marie Johnson ügyéről beszéljenek.  A találkozó érdekessége volt, hogy Kardashian Hillary Clinton támogatója volt a kampány alatt,  Kim  Kardashian férje, a rapsztár Kanye West viszont mindig is lelkes Trump-hívőként nyilatkozott.

Alice Marie Johnson
Alice Marie Johnson
Fotó: Twitter

Trump ezek után most elnöki kegyelmet adott. Az erről szóló közlemény  Alice Marie Johnson példamutató magatartását hangsúlyozza a börtönben (a nő rabtársait mentorálta éveken át), és azt, hogy bár súlyos bűncselekményt követett el, aki igyekszik jóvá tenni bűneit, megérdemel egy második esélyt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!