Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatot kért a kanadai miniszterelnöktől Trump tanácsadója

2018.06.12. 20:38

Bocsánatot kért a Justin Trudeau kanadai kormányfőre a hétvégén tett megjegyzéseiért Trump tanácsadója kedden – írja az MTI. Ahogy arról mi is írtunk, Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója vasárnap eléggé kiakadt a kanadai kormányfőre, miután az amerikai elnököt bírálta a sajtótájékoztatóján, ekkor nyilatkozta azt, hogy

A pokolban van egy különleges hely azoknak a külföldi vezetőknek, akik rosszindulatú diplomáciát folytatnak az elnök úrral szemben, majd megpróbálják hátba szúrni, miután kiment az ajtón.

Kedden aztán Navarro egy washingtoni konferencián hangsúlyozta, hogy hibát követett el, leszögezve, hogy az ő küldetése az volt, hogy erőt demonstráljon, az üzenet megfogalmazásához azonban nem sikerült a megfelelő szavakat kiválasztania. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot kér-e, azzal válaszolt, hogy "igen, abszolút".

A G7-országcsoport kanadai csúcstalálkozója nem sikerült túl jól, Trump ugyanis – éppen Trudeau sajtótájékoztatója miatt – visszavonta a a csúcs résztvevőinek közös zárónyilatkozatának támogatását. A csúcsról bővebben is írtunk, ezt a cikket itt olvashatják.