Olivér
4 °C
8 °C

Trump minisztere a Bibliára hivatkozva védte a migráns családok szétválasztását

2018.06.15. 23:59

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztere, Jeff Sessions a Bibliára hivatkozva védte meg csütörtökön a Trump kormány migrációs politikáját, miután szerdán az amerikai katolikus püspökök szervezete kritizálta a kormányt, szerintük ugyanis erkölcsileg nem helyes a családok szétválasztása a határnál, és Sessions menedékkérelem szigorítását eredményező jogértelmezése – írja a CNN.

Sessions Pál apostolnak a rómabeliekhez írt levelét idézve azt mondta, hogy a törvényeket tiszteletben kell tartani, mert a kormány Isten akarata szerint cselekszik. "A törvényes eljárások önmagukban értéket jelentenek. A törvény jóhiszemű és következetes alkalmazása önmagában véve jó és erkölcsös dolog, ami megvédi a gyengébbeket és a törvénykövető állampolgárokat. A politikáink, aminek a következménye családok szétválasztása, nem szokatlanok, és nem jogalap nélküliek.

Daniel DiNardo, a püspökök konferenciájának elnöke azt mondta, a családok a társadalmunk sarokkövei, ezért szükség van rá, hogy együtt tudjanak maradni. "Bár fontos a határaink védelme is, a kormánynak és a társadalomnak is mindent meg kell tennie, hogy más módokat találjon a védelem biztosítására. A gyerekek elválasztása az anyjuktól nem megoldás, és erkölcstelen is.

Sessions szerint a kritika nem korrekt, nem logikus és néhol nem tartja tiszteletben a törvényeket sem. "Ez nem arról szól, hogy meg akarjuk tudni, hogy lehetünk-e gonoszak a gyerekekkel. Ez nem erről szól" – mondta, és felidézte a Bibliából azt a történetet, mikor Nehémiásnak Isten azt parancsolta, hogy építsen falat. "Isten nem azt akarta, hogy az emberek bejöjjenek, hanem azt hogy a rossz emberek ne tudjanak bejönni. Nem hiszem, hogy a Biblia alapján legitim lehetne az a gondolat, hogy manapság nyílt határokra lenne szükség".

Session azt is újra elmondta, hogy a gyerekek elválasztása a szülők hibája, akik úgy döntenek, hogy illegálisan elviszik őket egy másik országba, és megismételte, hogy a bevándorlóknak "ki kell várniuk a sorukat", hogy legálisan érkezhessenek az az USA-ba. Azt is vitatta, hogy korlátozná a menedékjogot, szerinte csak az eredeti értelmében alkalmazza a jogot. Sessions a héten jelentette be, hogy visszaállítják az amerikai menedékjog korábbi formáját, ami alapján például a családon belüli erőszak elszenvedői általánosságban nem jogosultak menekültstátuszra az USA-ban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?