Szilvia
5 °C
16 °C

Velencei Bizottság: Ne szavazzanak most a Stop Sorosról!

2018.06.19. 08:19

Strasbourgban találkozott hétfőn Szijjártó Péter külügyminiszter a Velencei Bizottság elnökével. Gianni Buquicchio azt kérte tőle, hogy az Országgyűlés ne szavazza meg addig a Stop Sorost, amíg nem hozzák nyilvánosságra a testület állásfoglalását, a tervek szerint jövő pénteken. Buquicchio azt is kérte Szijjártótól, hogy vegyék figyelembe a testület ajánlásait, amelyeket tervezetként már elküldtek – írja a Hvg.hu a Velencei Bizottság oldalán közzétett közleményre hivatkozva.

A Stop Sorosból korábban már kihúztak két aggályos részt, pont azt, amit a Velencei Bizottság is kifogásolt:

  • az illegális migrációt segítő szervezetek működésének a belügyminiszter engedélyéhez kötéséről, és az
  • e szervezetek külföldről származó támogatására kirótt 25 százalékos illetékről.

Ugyanakkor a törvénycsomag így is tartalmaz bőven kritikával illetett elemeket, és jogilag több ponton is értelmezhetetlen. Erről szóló elemzésünket itt olvashatják

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormány megfogadja-e a Velencei Bizottság kéréseit. A törvénycsomagról az eredeti tervek szerint szerdán szavazna a parlament.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?