Jenő
-3 °C
6 °C

Egy komikus elérte Trumpot telefonon az elnöki különgépen, álnevet használva

2018.06.30. 13:42

Egy amerikai veterán komikus, John Melendez - akit Jay Leno és Howard Stern műsorainak rendszeres szereplőjeként is ismerni lehet - azt állítja, meglepően könnyedén sikerült elérnie telefonon Donald Trump amerikai elnököt, mindössze annyi trükkel, hogy azt állította magáról, ő Robert Menendez egykori demokrata szenátor - írja az Independent. Melendez egy podcastben közzé is tette a beszélgetés felvételét, amelyen valóban hallható egy Donald Trumpénak tűnő hang.

Melendez azt mondta: "El sem akartam hinni, hogy mindössze másfél órámba telt, hogy elérjem Donald Trumpot a telefonon az Air Force One-on." Állítása szerint mindehhez csak a Fehér Ház telefonközpontját kellett felhívnia annyival, hogy ő Robert Menendez, és az elnökkel szeretne beszélni. Az éppen az elnöki különgép fedélzetén utazó Trump pedig hamarosan vissza is hívta a megadott számot.

Trump a hangfelvétel szerint úgy üdvözölte a hívót: "Szervusz, Bob, hogy vagy? Gratulálok mindenhez, büszkék vagyunk rád. Nehéz, nagyon nehéz helyzeten mentél keresztül, és nem hinném, hogy fair volt ez a helyzet, de gratulálok" - utalt Menendez öt év után most elmarasztalás nélkül lezárult korrupciós vizsgálatára.

A komikus ekkor arról kérdezte az elnököt, mit mond arról a több ezer gyerekről, akiket a bevándorlási törvények miatt elszakítottak a szüleiktől.

"Nagyon szeretnék a szituáció minden egyes részletével törődni, a legfelsőbb szinten. Inkább a kiterjedtebb megoldást választanám, mintsem a kisebb megoldást", mondta a Trumpot idéző hang, majd a komikus kérdésére arról is beszélt, hogy több jelöltje is van, akiket szívesen látna a Legfelsőbb Bíróságban, és nagyjából két hét múlva dönt a kérdésről.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta az ügyet, de a Politico szerint az elnöki hivatalban nagy erőkkel próbálják kideríteni, hogyan tudott ilyen gyorsan kapcsolatba lépni egy telefonbetyár az Egyesült Államok elnökével, mivel ez jelentős kérdéseket vet fel a fehér házi biztonsági protokoll működése kapcsán.

A valódi Robert Menendez is kiadott egy közleményt a kamu hívásra reagálva, amelyben Trump bevándorlási politikáját bírálta, és közölte, "Én is nagyon szívesen elbeszélgetnék a valóságban is arról az elnökkel, hogyan is őrizze meg azokat az amerikai értékeket, amelyek az elmúlt században meghatározták a családbarát bevándorlási politikánkat."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?