Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyar önkéntes orvosok segítenek a rohingjáknak

2018.07.02. 11:23

Jövő hétfőn Bangladesbe indul egy magyar önkéntes orvosokból álló csoport, hogy az ottani menekülttáborban élő 1,3 millió, többségében rohingja embernek segítsen - mondta a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az M1-en.

Juhász Márton elmondta, a kinti egészségügyi minisztérium kérésére az orvosi csapatban elsősorban aneszteziológus, szülész-nőgyógyász és fogorvos van, rajtuk kívül többen az általános orvoslás területén is segítenek majd. Mivel a repülőtársaság támogatja a kiutazásukat, sok kötszert, gyógyszert és orvosi műszert tudnak magukkal vinni.

Juhász Márton szerint ősszel és télen is szeretnének majd visszamenni, hogy egy komolyabb víztisztító berendezést juttassanak el a helyieknek, valamint ajándékot és élelmiszert vigyenek a gyerekeknek karácsonyra.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a misszió támogatására gyűjtést rendezett, hogy a két hétre induló 11 orvos minél több gyógyszert tudjon magával vinni. Mint írják, a bangladesi minisztérium azért kért szülészeket, nőgyógyászokat, mert a mianmari hadsereg által megerőszakolt nők várhatóan ebben az időszakban fognak szülni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?