Jolán
2 °C
4 °C

Hazahozhatják a családjától elszakított magyar kisfiút Amerikából

2018.07.02. 09:22 Módosítva: 2018-07-02 09:23:21

A Blikk úgy tudja, hogy már a héten hazahozhatják Amerikából azt a magyar kisfiút, akit Trump - azóta már visszavont - szigorú bevándorlási törvénye miatt egy hónapja elszakítottak a családjától. A kétéves Leventéért féltestvére utazott ki Amerikába. A lap szerint a 23 éves Laura kiutazását Rónai Péter, Amerikában élő magyar ügyvéd segítette.

Mint ismert, a családot az amerikai-kanadai határon illegális bevándorlás miatt kapták el. Az anyát és az apát a New York államban lévő Buffalóban tartják őrizetben, míg a kisfiút először egy Bronxban lévő magán befogadóállomásra, később pedig nevelőszülőkhöz vitték. A kisfiú helyzetének megoldásához a magyar külügy is segítséget nyújtott, fel tudták venni a kapcsolatot a szülőkkel, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Levente nővére hazahozhassa a gyereket. Múlt héten Kumin Ferenc főkonzul is meglátogatta a gyereket, akinek kedvenc ételével, zöldséges húslevessel kedveskedett.

Korábbi információk szerint a kisfiút nagyon megviselte, hogy elválasztották a szüleitől, idegen környezetbe került, és senkivel sem tudott beszélni magyarul. Alig evett és nem kommunikált. Múlt héten Amerikába érkezett féltestvére volt az első ember, akiben megbízhatott.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hazahozhatják a családjától elszakított magyar kisfiút Amerikából

A kétéves Levente egy hónap után először hallott magyar szót és találkozott ismerős arccal.

211 · Jul 02, 2018 09:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?