Apróra vágott, chilis, bazsalikomos húsra vágynak a kiszabadult thai gyerekek

2018.07.09. 13:19

Tovább folyik a thaiföldi barlangban rekedt ifjúsági focicsapat és edzője mentése, vasárnap négy gyereket már kihoztak, és hétfőn egy ötödiket is kórházba szállítottak a barlangból. Egyelőre elkülönítve kell lenniük, amíg megvizsgálják őket, még a családjukkal sem találkozhattak.

Az viszont már kiderült, hogy a már kimenekített, és jelenleg kórházban lévő fiúk tizenhat nap után újra meleg ételt ehetnek. A fiúk apróra vágott, chilis, bazsalikomos húst (Pad Ka Pao) kértek a mentés vezetője, Narongsak Osotthanakorn szerint. 

Természetes módon az első dolog, amit az őket elérő búvároktól kértek, az étel volt. A gyerekek szüleiknek még a barlangból írt üzeneteikben is visszatérő elem volt, hogy mit ennének, amikor már kijutnak.

A Titun becenevű, 11 éves Chanin Viboonrungruang a következőket írta: „Apu és anyu, ne aggódjatok, jól vagyok. Mondjátok meg Yodnak, hogy vigyen el sült csirkét enni. Szeretlek titeket!". Ezzel arra utalt, hogy nagynénije megígérte neki, hogy elviszi a helyi KFC-be, írja a CNN.

A Nick becenevű Pipat Bodhi, aki egyébként nem is a csapat tagja, csak a legjobb barátjával akarta tölteni a hétvégét, egy „Moo Kata" nevű tradicionális dél-ázsiai ételt kért szüleitől.