Kitoloncolták, de most vissza kellene vinni Németországba Bin Laden testőrét

2018.07.17. 13:20

Négy napja, a kitoloncolást megtiltó bírósági ítélet kézbesítése előtt repülőgépre rakták és kitoloncolták a 11 éve Németországban élő Sami A.-t Tunéziába. Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezetőjének egyik egykori testőre szerint egyszerűen elrabolták a rendőrök. 

A 43 éves Sami A. – aki mellesleg tagadja, hogy Bin Laden testőre lett volna – ügyvédjén keresztül interjút adott a Bildnek, amiben azt mondta, a rendőrök nem engedték meg, hogy kapcsolatba lépjen az ügyvédjével vagy a családjával, ráadásul meztelenre vetkőztették, hiába jelezte, hogy muszlim vallása miatt nem szeretne előttük meztelenül mutatkozni.

Sami A.
Sami A.
Fotó: Twitter

Aztán felraktak egy magángépre, és egyszerűen elrepítettek. Sose gondoltam volna, hogy ez egy Németországhoz hasonló jogállamban megeshet

– mondta Sami A., aki szerint a kitoloncolása színtiszta rasszizmus.

Az ügyében határozó gelsenkircheni bíróság azért nem engedte Sami A.-t kitoloncolni Németországból szülőföldjére, Tunéziába, mivel nem látták biztosítottnak, hogy a férfit nem fogják megkínozni. Most úgy rendelkeztek, hogy kitoloncolás jogellenessége miatt a férfit vissza kell vinni Németországba, de ennek a tunéziai hatóságok nem kötelesek eleget tenni.

Ugyanakkor a Bild korábban azt írta, hogy Németország egy szalafista fenyegetéstől szabadult meg, mert a férfi az elmúlt években rendszeresen kapcsolatba lépett németországi és külföldi iszlamista terroristákkal. Mint írták,

az alkotmány- és államvédelmi nyomozók biztosak abban, hogy Sami A. több terrortámadás értelmi szerzője volt.