Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitoloncolták, de most vissza kellene vinni Németországba Bin Laden testőrét

2018.07.17. 13:20

Négy napja, a kitoloncolást megtiltó bírósági ítélet kézbesítése előtt repülőgépre rakták és kitoloncolták a 11 éve Németországban élő Sami A.-t Tunéziába. Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezetőjének egyik egykori testőre szerint egyszerűen elrabolták a rendőrök. 

A 43 éves Sami A. – aki mellesleg tagadja, hogy Bin Laden testőre lett volna – ügyvédjén keresztül interjút adott a Bildnek, amiben azt mondta, a rendőrök nem engedték meg, hogy kapcsolatba lépjen az ügyvédjével vagy a családjával, ráadásul meztelenre vetkőztették, hiába jelezte, hogy muszlim vallása miatt nem szeretne előttük meztelenül mutatkozni.

Sami A.
Sami A.
Fotó: Twitter

Aztán felraktak egy magángépre, és egyszerűen elrepítettek. Sose gondoltam volna, hogy ez egy Németországhoz hasonló jogállamban megeshet

– mondta Sami A., aki szerint a kitoloncolása színtiszta rasszizmus.

Az ügyében határozó gelsenkircheni bíróság azért nem engedte Sami A.-t kitoloncolni Németországból szülőföldjére, Tunéziába, mivel nem látták biztosítottnak, hogy a férfit nem fogják megkínozni. Most úgy rendelkeztek, hogy kitoloncolás jogellenessége miatt a férfit vissza kell vinni Németországba, de ennek a tunéziai hatóságok nem kötelesek eleget tenni.

Ugyanakkor a Bild korábban azt írta, hogy Németország egy szalafista fenyegetéstől szabadult meg, mert a férfi az elmúlt években rendszeresen kapcsolatba lépett németországi és külföldi iszlamista terroristákkal. Mint írták,

az alkotmány- és államvédelmi nyomozók biztosak abban, hogy Sami A. több terrortámadás értelmi szerzője volt.