Judit
2 °C
7 °C

Őrizetbe vettek három rendőrt Macron verekedő testőrének ügyében

2018.07.21. 12:50

Őrizetbe vettek három rendőrt az Emmanuel Macron francia elnök egyik testőrét érintő botránnyal összefüggésben. A párizsi ügyészség tájékoztatása szerint mindhárom rendőrt felfüggesztették állásából, írja az MTI.

Még csütörtökön kezdett nyomozni a francia ügyészség Macron egyik biztonságért felelős munkatársa, Alexandre Benalla ügyében, miután előkerült egy felvétel , amin egy májusi tüntetésen diákokat bántalmaz. A felvételen Alexandre Benalla rendőri sisakban, de civil ruhában lépett fel a rendőrökkel együtt, először egy nőt rángatott a nyakánál fogva, majd egy férfi cibálásába kapcsolódott be. Pénteken már lépett is az elnöki hivatal, kirúgták a férfit.

 A három rendőrt azzal gyanúsítják, hogy ellopták és átadták Benallának a helyszínen készített rendőrségi felvételeket, aki a saját védelmében próbálta felhasználni őket, amikor az elnöki hivatalban foglalkoztak az üggyel. A rendőrségi felvétel átadása szolgálati titok kiszolgáltatásának számít, súlyos törvénysértésnek minősül.

Benallát még pénteken vették őrizetbe, ahogy Vincent Crase nyugalmazott csendőrt is, aki szintén a helyszínen volt. Mindkettejük őrizetét szombaton meghosszabbították 24 órára. Szombat reggel házkutatást tartottak Benalla lakásában, Párizs délnyugati Issy-les-Moulineaux nevű peremkerületében.

A parlament vizsgálóbizottságot hozott létre az ügy tisztázására. Gerard Collomb belügyminiszter hétfőn ismerteti a parlamenti képviselőkkel, hogy állnak a hatóságok az eset kivizsgálásával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?