Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Domboldal, aztán lakóház omlott az építkezésre Isztambulban

2018.07.27. 13:08

Egy foghíjas telekre építettek volna szállodát Isztambulban, de már a mélyépítésnél kiderült, hogy a zsaluzott domboldal nem bírja ki a terhelést. A falnak a hosszú ideje tartó esőzés tett be végleg.

Szerencsére már előre sejthető volt, hogy baj lesz, így az építkezésről időben evakuáltak mindenkit. A Global Heavy Equipment Facebook-oldalán aztán a szerdai omlás folytatása is látható. A fal beomlása után a magasabban fekvő négyszintes lakóház is teljesen védtelen maradt, negyede alól kicsúszott a talaj, de a föld csúszása itt nem állt meg. Szerencsére azonban a lakóházat is időben kiürítették, mielőtt megtörtént ez:

A Beyoğlu negyed Isztambul európai oldalán található, nem messze az Aranyszarv-öböltől. A városi hatóságok szerint az 1994-ben felhúzott lakóháznak nem voltak meg a szükséges engedélyei – ami kérdésessé teszi a tulajdonosok kártalanítását is.