Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták a tüntetőknek segítő orvosokat Nicaraguában

2018-07-26T222013Z 1916528186 RC13136DD0B0 RTRMADP 3 NICARAGUA-P
2018.07.28. 07:11

A nicaraguai egészségügyi minisztérium elbocsátott mintegy húsz orvost azért, mert Daniel Ortega elnök kormánya ellen tüntetők sérüléseit látták el - mondta pénteken az egyik menesztett. 

Az orvosokat a León városában lévő Oscar Danilo Rosales közkórházból tették ki. A felmondólevelekben indoklás nem volt, azokat a kórház igazgatója írta alá, aki nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak.

Ortega elnök tagadja, hogy kormánya valaha is megtiltotta volna tüntetők egészségügyi ellátását. 

A kórház előtt pénteken egyetemi hallgatók tüntettek. A demonstráción felszólalt az elbocsátottak egyike, Javier Pastora Membreno, a kórház sebészetének immár csak volt vezetője.

Az a bűnünk, hogy tüntetések sérültjeit láttuk el, vagy valamilyen módon támogattuk a felvonulásokat

- mondta. 

Nicaraguában április óta rendszeresek a heves tüntetések, amelyeknek emberi jogi csoportok szerint már csaknem félezer halálos áldozatuk van. A kormány azt állítja, hogy csak pár tucatnyian vesztették életüket.

Nyitókép: Jorge Cabrera/Reuters