Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már legalább nyolc áldozata van a kaliforniai erdőtüzeknek

2018.07.30. 23:34

Hétfőre már legalább nyolcra nőtt a kaliforniai tűzvészek halálos áldozatainak száma: négy tűzoltó vesztette életét, valamint négy olyan helyi lakos, aki a hatósági figyelmeztetések ellenére sem volt hajlandó elhagyni otthonát. Mellettük hét embert eltűntnek nyilvánítottak.

Eddig összesen 38 ezer embernek kellett otthonát elhagyva menekülni az erdőtüzek elől. A hétfői nap folyamán a tűzvész által erősen érintett Lake megye tisztségviselői közölték: hozzávetőleg 14 ezer ember evakuálását rendelték el, míg a szomszédos Mendocino megybéből további ezerét.

Úgy tudni, a tüzek már közre fogtak több települést is a Clear Lake tó partján. Corey Paulich, a Lake megyei seriff helyettese szerint két bozóttűz fenyegeti Lakeport, Upper Lake és Nice településeket, de egyelőre még nem érték el a sűrűn lakott területeket, írja az MTI, amely szerint nagyjából 12 ezer tűzoltó dolgozik a lángok eloltásán. 

A rendkívüli meleg és a száraz időjárás közepette hétfőn kezdődött tűzvészek eddig közel ezer otthont perzseltek fel, és 22 600 hektárnyi területen pusztítanak.