Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Lezuhant egy repülőgép Mexikóban

2018.07.31. 23:32 Módosítva: 2018.08.01. 01:58

Nem sokkal felszállás után lezuhant az Aeroméxico légitársaság repülőgépe a Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében a mexikói Durangóban. A hatóságok kényszerleszállásról beszélnek, de a képek tanúsága szerint ez a zuhanástól sem lehetett nagyon távol.

Az Aeroméxico gépének roncsai
Az Aeroméxico gépének roncsai
Fotó: Twitter

A helyi lapok azt közölték, hogy a Durango és Mexikóváros között közlekedő 2431-es járatról van szó, ami helyi idő szerint délután 3:08-kor szállt fel. Ez a járat egy brazil gyártmányú Embraer 190-es gépet takar, ami 99 utassal és 4 fős legénységgel a fedélzetén zuhant le.

Aispuro Torres, a régió kormányzója a helyszínen azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a gép megpróbálta megszakítani a felszállást rossz időjárás miatt, de már túl késő volt a manőverhez, ezért orral fúródott bele a talajba. Az biztos, hogy nagyon rosszak voltak a körülmények, a baleset idején erős jégeső volt a környéken.

A baleset után az első hírek ellentmondásosak voltak, de szerda hajnalra kiderült, hogy 

mindenki túlélte a balesetet

De 49 embert kellett kórházba szállítani – mondjuk közülük néhányan saját lábukon mentek elsősegélyért. A sebesültek többsége is inkább csak sokkot vagy idegösszeomlást kapott, ami a kigyulladt – mondjuk strukturálisan épnek tűnő – gépet elnézve valóságos csodának tűnik. 

A Facebookon és a Twitteren az alábbi, meg nem erősített hitelességű felvétel kezdett keringeni a baleset utáni percekről:

Enrique Peña Nieto leköszönő mexikói elnök utasította a hatóságokat, hogy haladéktalanul menjenek a helyszínre, segítsék a mentési munkálatokat, és gyűjtsenek információkat a balesetről.

Egy felvétel a gép oltásáról:

Az Aeroméxico a legnagyobb mexikói légitársáság, az amerikai Delta Air Lines partnere, 1986-ban volt utoljára halálos légi balesete. A balesetet szenvedett gép tízéves volt, esetleges műszaki problémáinak kivizsgálására a gyártó Embraer azonnal elküldte saját mérnöki csapatát.  • Vennék
  • Hírek