Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy repülőgép Mexikóban

2018.07.31. 23:32 Módosítva: 2018-08-01 01:58:56

Nem sokkal felszállás után lezuhant az Aeroméxico légitársaság repülőgépe a Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében a mexikói Durangóban. A hatóságok kényszerleszállásról beszélnek, de a képek tanúsága szerint ez a zuhanástól sem lehetett nagyon távol.

Az Aeroméxico gépének roncsai
Az Aeroméxico gépének roncsai
Fotó: Twitter

A helyi lapok azt közölték, hogy a Durango és Mexikóváros között közlekedő 2431-es járatról van szó, ami helyi idő szerint délután 3:08-kor szállt fel. Ez a járat egy brazil gyártmányú Embraer 190-es gépet takar, ami 99 utassal és 4 fős legénységgel a fedélzetén zuhant le.

Aispuro Torres, a régió kormányzója a helyszínen azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a gép megpróbálta megszakítani a felszállást rossz időjárás miatt, de már túl késő volt a manőverhez, ezért orral fúródott bele a talajba. Az biztos, hogy nagyon rosszak voltak a körülmények, a baleset idején erős jégeső volt a környéken.

A baleset után az első hírek ellentmondásosak voltak, de szerda hajnalra kiderült, hogy 

mindenki túlélte a balesetet

De 49 embert kellett kórházba szállítani – mondjuk közülük néhányan saját lábukon mentek elsősegélyért. A sebesültek többsége is inkább csak sokkot vagy idegösszeomlást kapott, ami a kigyulladt – mondjuk strukturálisan épnek tűnő – gépet elnézve valóságos csodának tűnik. 

A Facebookon és a Twitteren az alábbi, meg nem erősített hitelességű felvétel kezdett keringeni a baleset utáni percekről:

Enrique Peña Nieto leköszönő mexikói elnök utasította a hatóságokat, hogy haladéktalanul menjenek a helyszínre, segítsék a mentési munkálatokat, és gyűjtsenek információkat a balesetről.

Egy felvétel a gép oltásáról:

Az Aeroméxico a legnagyobb mexikói légitársáság, az amerikai Delta Air Lines partnere, 1986-ban volt utoljára halálos légi balesete. A balesetet szenvedett gép tízéves volt, esetleges műszaki problémáinak kivizsgálására a gyártó Embraer azonnal elküldte saját mérnöki csapatát.