Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyol külügyminiszter: Friss vérre van szüksége Európának

2018.07.31. 11:17

Josep Borrell spanyol külügyminiszter hétfőn tagadta, hogy az országba "tömegével" jönnének a bevándorlók. Szerinte Európának amúgy is "friss vérre" lenne szüksége, hogy az alacsony születésszámot ellensúlyozza.  

Spanyolországba ebben az évben a tenger felől 21 ezer migráns érkezett és 304 veszett oda a tengeren. 

A miniszter szerint a húszezer migráns a negyvenmilliós népességhez viszonyítva nem nevezhető tömegesnek - írta a spanyol Local

A Földközi-tenger nyugati szakaszára, ezen belül pedig a Spanyolországra nehezedő migrációs nyomás fokozódik az utóbbi időben. Az uniós part- és határvédelmi ügynökségnek (Frontex) a múlt héten közölt jelentése szerint júniusban Spanyolország volt a legfőbb tengeri úti belépési Európába, ahol összesen 6400 embert regisztráltak, 166 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Nemrég 602 menekült jutott át a határkerítésen  Marokkóból spanyol területre. 

Spanyolországban nemrég alakult szocialista kormány. Pedro Sánchezt júniusban választotta meg miniszterelnökké a spanyol parlament azzal, hogy elfogadta a szocialista párt bizalmatlansági indítványát, és megvonta a bizalmat Mariano Rajoy konzervatív kormányfőtől.