Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hegyekben rekedt férfi csodálatos megmenekülése

2018.08.03. 09:38

Egy ausztrál hegymászó majdnem egy hétig volt kénytelen egymaga a túlélésért harcolni, miután eltévedt Új-Zéland déli szigetének rideg hegyei között, írja a BBC. Hogy túlélte a fagypont alatti hőmérsékletet, és rátaláltak több ezer méteres magasságban, az valóságos csoda.

A 29 éves Terry Harch eltűnését hétfőn jelentették a hatóságoknak, miután hiába várták vissza a 3000 méter magas Aspiringről. A mentőcsapat csütörtökön szúrta ki, és hihetetlennek tartják, hogy a férfi a körülmények ellenére képes volt felállni, és integetni a mentőhelikopternek.

Harch, aki az ausztrál hadsereg állományában tevékenykedik, feltehetően bivakolt, beásta magát a hóba, hogy átvészelje az olykor viharossá váló szelet, a hóesést és a hideget, így gyakorlatilag kisebb fagyásokkal, de viszonylag épen megúszta a kalandot.

A mentők úgy találtak rá, hogy a férfinél volt egy jeladó, ami egy texasi cég székhelyén riasztott kedden, ők szóltak az új-zélandi mentőcsapatoknak. A mentést azonban a rossz időjárás miatt nem lehetett megkezdeni, arra helyi idő szerint csak pénteken napközben nyílt mód.