Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most egy görög szigeten tört ki erdőtűz

2018.08.12. 22:54 Módosítva: 2018-08-12 23:23:53

Két héttel a 94 ember halálát okozó, Athén környéki erdőtűzek után most egy görög szigeten gyulladt ki a növényzet, a tűzoltók ott küzdenek a lángokkal, írja a Spiegel.

A Kréta utáni második legnagyobb görög szigeten, Évián két falut kellett evakuálni a fenyegető füst és tűz miatt. Az Athénhoz közeli szigeten Kontodeszpotiból és Sztavroszból 500 embert menekítettek ki.

A tűz megfékezésén 250 tűzoltó és 62 tűzoltóautó dolgozik, a környék összes katasztrófavédelmi egységét oda vezényelték. A mentési munkálatokat Alekszisz Ciprasz kormányfő is figyelemmel kíséri. 

Július 23-án több helyen gyulladt ki az erdő és a növényzet Athén közelében. A lángok rendkívül gyorsan terjedtek. A tengerparti városokban az emberek a tengerbe menekültek, sokan vízbe fulladtak. A tűzvészben 94-an haltak meg, és még most is legalább harminc sérült kórházban van.