Aliz
6 °C
14 °C

Nyolc és fél évet kapott a német barátnőjét meggyilkoló afgán menekült

2018.09.03. 14:02

Tavaly karácsonykor halálra késelt egy délnyugat németországi drogériában egy magát 15 évesnek mondó afgán fiú egy 15 éves német lányt. A fiút a boltban lévő vásárlók leteperték majd a rendőrség letartóztatta. A német bíróság ítélete szerint a fiúnak gyilkosság miatt nyolc és fél évet kell ülnie, írja az MTI. 

A német sajtóban Abdul D. néven azonosított vádlott elfogadta a nyolc év hat hónapos büntetést. Az ítélethirdetés előtt elmondta, hogy megbánta tettét, amit féltékenységből és bosszúvágyból követett el.

A lány pár héttel korábban szakított vele, és apjával együtt feljelentést is tett ellene többek között zaklatás és fenyegetés miatt. 

A Kandelben történt gyilkosság nagyon megrázta a német közvéleményt, főként, mikor kiderült, hogy a fiú jóval idősebb lehet annál, mint amit mondott magáról. Angela Merkel bajor szövetségese, a CSU a gyilkosság után azt kérte, hogy vessék orvosi vizsgálat alá az összes olyan fiatalkorú menekültet, akiknél kétséges a koruk. A Német Orvosi Kamara tiltakozott a javaslat ellen, mondván az eljárás nem lenne etikus és az eredmények pedig sok esetben megbízhatatlanok.

A tárgyalás során meghallgatott szakértők szerint a fiú legalább 17 és fél éves volt, amikor elkövette a gyilkosságot. Az eljárás során az is megkérdőjeleződött, hogy Afganisztánból érkezett volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?