Jolán
2 °C
4 °C

Tömegesen lettek influenzások egy repülő utasai

2018.09.06. 17:14
Influenzát állapítottak meg csütörtökön az Emirates légitársaság előző nap New Yorkba érkezett dubaji járata tíz utasánál a kórházban - mondta a New York-i polgármesteri hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy néhány tesztet meg fognak ismételni.

Ahogy korábban megírtuk, karanténba került az Emirates Dubaiból New Yorkba tartó gépe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután az 520 utas közül sokan megbetegedtek, írta az nbcnewyork.com repülőtéri információk alapján. Először 100 beteg utasról volt szó, majd más amerikai portálok több tucatról írtak, a légitársaság viszont most tíz influenzás utast említ.

Mind a tíz ember kórházban marad a végleges eredményekig - erősítette meg Eric Phillips szóvivő, mivel néhány teszteredmény nem volt egyértelmű esetleges más vírusokkal kapcsolatban, írja csütörtökön az MTI.

A kétszintes repülőgépen 520-an voltak, akik közül néhányan köhögésre, torokfájásra és lázra panaszkodtak.

A New York-i polgármesteri hivatal szerint a repülő Mekkában is leszállt, ahol influenzajárvány van kitörőben, és lehet, hogy ez okozta a megbetegedéseket. A New York-i terrorelhárítás szerint is "orvosi esetekről" van szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?