Szilvia
5 °C
16 °C

Zárótűzzel tartották sakkban a börtönőröket, amíg fel nem robbantották a kaput

2018.09.11. 05:56

Legkevesebb 105 fogoly szökött meg egy brazil börtönből hétfőn, méghozzá egy bombasztikus akció segítségével. Az ország északkeleti csücskében található Paraiba állam székhelyén, Joao Pessoában ugyanis négy autó fékezett le a börtön előtt, melyből vagy 20 fegyveres pattant elő, és nyitott tüzet az őrtornyokra. A zárótűz fedezete alatt közben egy másik brigád robbanószereket helyezett el az 5 méter magas főbejáratnál,egy harmadik pedig eltorlaszolta a börtönhöz vezető utat.

Amint az előkészületekkel megvoltak, a támadók berobbantották a kaput, melyen keresztül 105 fogoly távozott - mondjuk közülük 33-at 24 órán belül újra el is fogtak. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a grandiózus akció alapvetően annak a négy, a múlt héten letartóztatott rablónak a kiszabadítására irányult, akik gépjárművek, széfek és bankautomaták feltörésére szakosodtak.

Ahhoz képest, hogy mekkora tűzerőt vonultattak fel a felek, csak egy rendőrtiszt sebesült meg, akit fején talált egy lövedék.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?