Aliz
6 °C
14 °C

Két ember lett rosszul egy angliai étteremben, kivonultak a vegyvédelmisek

2018.09.16. 22:26 Módosítva: 2018-09-17 00:10:13

Két ember rosszul lett az angliai Salisburyben, miután egy helyi étteremben ettek, közölte a brit rendőrség. A hatóságok közlése szerint a mentőszolgálat riasztotta a rendőrséget a Prezzo nevű étteremhez egy "egészségügyi incidens" miatt, amelyben egy nő és egy férfi érintett.

prezzo.png
Fotó: Google Street View

A BBC tudósítója beszélt egy szemtanúval, aki azt látta, hogy az étteremben a nő egyik pillanatról a másikra hisztérikusan kezdett el viselkedni, újra és újra leült és felállt az asztalnál. A BBC a mentőszolgálatra hivatkozva azt írta: a két ember öntudatánál volt, és helyben látták el őket. 

A rendőrség elővigyázatosságból lezárta az éttermet és a környező utcákat. A hatóságok vizsgálják a két ember rosszullétének okát. A helyszínre riasztották a gyorsreagálású vegyvédelmi csoportot is. Egy szemtanú arról számolt be, hogy az éttermet fehér ruhába és maszkba öltözött emberek vizsgálják.

A BBC vasárnap késő este azt közölte: nincs arra utaló jel, hogy az eset összefüggne az idén márciusban idegméreggel elkövetett támadással. 

Márciusban ugyanebben a dél-angliai városban Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyaggal akarták megmérgezni Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát. A brit hatóságok állítása szerint az elkövetők az orosz hírszerzés ügynökei voltak.

Ugyanez a hatóanyag okozta júniusban a közeli Amesbury kisvárosban két brit állampolgár, a 45 éves Charlie Rowley és 44 éves élettársa, a háromgyermekes Dawn Sturgess súlyos mérgezését is. Szkripalékat és Rowley-t több heti kezelés után kiengedték a kórházból, Dawn Sturgess azonban július 8-án a kórházban meghalt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?