Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Profik lopják a rizlinget a Rajna-vidéken

2018.10.02. 22:17

Nem nagyon örülhettek azok a Rajna-vidéki szőlősgazdák, akik helyett elvégezték a szüreti munkát. Egy deidesheimi táblát teljesen letakarítottak, valószínűleg profik szedték le az 1600 kilónyi rizlinget. 

A lopást profi betakarítógépekkel végezték, nem is túl eldugott helyen, hanem egy bevásárlóközpont parkolójának közelében, ahogy az kiderül a Rheinpfalz cikkéből. A kár nagyjából 8000 eurós, a rendőrség keresi a szemtanúkat. 

Az eset nem egyedik, emlékeztet a BBC, évről évre megismétlődik, tavaly 600-800 kiló szőlőt szedtek le tolvajok Bad Dürkheim körzetében. 

A helyi borászok azt gyanítják, hogy riválisaik lehetnek felelősek ezért, mert mindig a legjobb, éppen érésben lévő szőlőt viszik el. És hát ki másnak lennének speciális gépeik a betakarításhoz.

A rendőrség szerint azért nehéz elkapni a tetteseket, mert nem feltétlenül gyanús az, ha szürkületben járják gépekkel a szőlőket. A megoldás az lehet, hogy lovas mezőőröket alkalmaznak, mint a francia szőlősgazdák.