Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták a férfit, aki mérgezett levelet küldött Trumpnak és a Pentagonba

2018.10.04. 00:04

Utah államban letartóztatták azt a férfit, akit ricinnel mérgezett levelek feladásával vádolnak. A hétfőn feladott leveleket a Pentagon vezetőinek, illetve Donald Trump amerikai elnöknek a Fehér Házba címezték. A leveleket már a postázókban kiszűrték, egyik sem jutott el a végleges címzettjéhez, azóta pedig minden az elnöki hivatalba és a védelmi minisztériumba érkező levelet átvizsgálnak.

A Salt Lake Tribune adott hírt először a letartóztatásról, nekik nem erősítette meg a helyi rendőrség a férfi személyazonosságát, később viszont a Reuters arról írt, hogy a utahi Loganben élő William Clyde Allen III-t gyanúsítják a levelek feladásával.

Az FBI közleményében csak annyi állt, hogy a Utah fővárosában, Salt Lake Cityben lévő irodája veszélyes vegyi anyagok ügyében folytat nyomozást a Salt Lake Citytől nagyjából 100 km-re fekvő Loganben, és külön kiemelték,  hogy bár a közbiztonságot nem fenyegeti veszély, az ott lakók próbálják meg elkerülni a környéket, ha tehetik.

Donald Trump mellett James Mattis védelmi miniszternek és John Richardson admirálisnak, a tengeri hadműveletek irányítójának címeztek ricines levelet.

Szerdán délután ellentmondásos hírek jelentek meg az amerikai sajtóban az ügyről. Először azt közölték, hogy egy volt tengerészgyalogos adta fel a leveleket, délután pedig a Fox televízió arról számolt be, hogy a borítékokban nem a rendkívül mérgező ricin volt, hanem ricinusmag, teszi hozzá az MTI.