Trump volt ügyvédje visszatért a demokratákhoz

2018.10.12. 06:12

Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen újra csatlakozott a Demokrata Párthoz, írja az MTI.

Lanny Davis ügyvéd Twitteren közölte ügyfele döntését, és azt írta, hogy Michael Cohen azért hagyta ott a Republikánus Pártot, hogy így is jelezze elhatárolódását „a jelenlegi kormányzat értékrendjétől”.

Michael Cohen éveken át a Demokrata Párt híve és regisztrált választója volt. 2017-ben azonban változtatott ezen: republikánus lett.

Egy nagyszerű ember kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a váltást

– írta akkor a Twitteren Donald Trumpra utalva. Ezt követően Cohen a Republikánus Párt helyettes pénzügyi igazgatója volt, erről a posztról csak az idén mondott le, amikor a gazdasági ügyei miatt bűnügyi vizsgálat indult ellene.

Michael Cohen, aki Donald Trump személyes ügyvédje volt, az idén augusztusban bűnösnek mondta magát nyolc rendbeli bűncselekményben, köztük adóelkerülésben, banki csalásban, a kampányfinanszírozási törvény megsértésében. Egyúttal jelezte, hogy hajlandó együttműködni a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal, amely a Donald Trump kampánycsapata tagjai és orosz tisztségviselők között a 2016-os elnökválasztási folyamat során történt esetleges összejátszást szeretné feltárni.  • Hírek
  • Bankszámla