Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Putyin–Trump-megbeszélés lesz novemberben

2018.10.23. 17:58 Módosítva: 2018-10-23 18:23:59

Vlagyimir Putyin személyes megbeszélésen szeretne találkozni Donald Trumppal. Putyin, amikor kedden a moszkvai Kremlben fogadta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, azt javasolta, hogy az elnöki csúcs november 11-én legyen Párizsban.

Putyin meglepetését fejezte ki azokkal a „barátságtalan” lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországgal szemben tett a Trumppal júliusban Helsinkiben lefolytatott „konstruktív” kétoldalú csúcstalálkozó óta, írja az MTI. A Kremlt feltehetően elsősorban az aggasztja, hogy amerikai elnök belengette a nukleáris fegyverekről szóló megállapodás felmondását, valamint bejelentette, hogy az USA fejleszti a nukleáris arzenálját.

John Bolton, aki második napja tárgyal Moszkvában, az orosz elnök bejelentésére reagálva közölte: „Trump elnök nagyon fog örülni, hogy találkozhat önnel Párizsban”.

A francia fővárosban november 11-én számos állam vezetője részt vesz majd az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján megtartandó megemlékezéseken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?