Jenő
-3 °C
6 °C

Fiatal magyar sportcsapatot hagyott Milánóban a Ryanair

2018.10.29. 17:41

„A földön üldögélve várták a gyerekek reggel óta, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hazajutnak-e Budapestre” - idézi a Blikk egy olvasójukat, aki szintén a Milánóban hagyott utasok egyike. Egy fiatalokból álló sportcsapat egy tornára utazott Milánóba, ma reggel jött volna haza a gépük, ám a cikk szerint bár az előttük induló gép gond nélkül felszállt, ők először azt a tájékoztatást kapták, hogy késve indulnak, majd azt: egyáltalán nem.

A milánói Bergamo reptéren várakozó utasokat az elmondásuk szerint nemigen tájékoztatták, hogy mire számíthatnak. Később délután azt mondták, érkezik értük egy busz, ami a cikk szerint csak nem akart megérkezni. Végül beszállókártyákat kaptak, és néhányukat fel tudtak tenni más, Budapestre tartó járatra, de többen még mindig, reggel óta a reptéren várják, hogy kiderüljön, hogyan juthatnak haza.

Időközben sikerült elérnünk telefonon az egyik kislány édesanyját. Azt mondta, hajnal 7:25-re mentek ki a gyerekek a repülőtérre a többi utassal együtt várták az indulást, majd bejelentették, hogy nem lesz indulás, de megoldják.

Erre egész nap nem került sor, majd délután, amikor bejelentették a busz érkezését, amivel hazaviszik őket Budapestre kiküldték őket a repülőtérről a szakadó esőbe. Viszont a busz késve jött, mindenki megázott, hogy aztán így vizesen felszálljanak rá és elinduljanak egy 10-13 órás buszútra haza. A busz ráadásul rögtön egy hatalmas dugóban indult lépésben Magyarország felé.

Viszont: a fiatal tánccsoport minden tagja világbajnok lett, ugyanis egy táncvilágbajnokságra utaztak Olaszországba: egy duó, és két egyéni.

Később egy másik táncos – helyszínen tartózkodó – édesanyjától emailen azt az információt kaptuk, hogy ugyan a buszjegyet megvették, de a magyar konzulátus azt tanácsolta nekik, ne induljanak haza busszal, mert Olaszország északi részén ítéletidő tombol, Velencében áradás van, Bibionéban elment az áram, a hegyekből pedig ömlik alá a víz. A tánccsoportnál és kísérőiknél nincs is nagyon váltóruha azon felül, ami már teljesen elázott, mert csak egy 1,5 napos útra készültek. Éjjel (a levelet este 11 után kaptuk) elázva, a hazaút kapcsán bizonytalanul várták a folytatást, 6 kislány, 5 anyuka és az edző.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?