Jolán
2 °C
4 °C

Savba áztatták a szaúdi újságíró holttestét

2018.11.01. 16:45

Török hivatali forrásokra hivatkozva a Washington Post úgy tudja, hogy Dzsamál Hasogdzsi holttestét savba áztatva tüntették el. A jelenlegi információk szerint az isztambuli szaúdi konzulátusban meggyilkolt szaúdi újságírót azonnal fojtogatni kezdték, hogy belépett az épületben, majd feldarabolták, és a maradványait savba áztatták.

A feltételezések szerint az újságíró maradványait vagy még ott a konzulátuson áztatták savba, vagy a szaúdi főkonzul szomszédos telkén. A kertben találtak is olyan nyomokat, amik arra utalnak, hogy ugyanott áztatták savba a férfit, ahol megölték.

A szaúdiak elismerték, hogy a gyilkosság tényleg a konzulátuson történt, de azt állítják, hogy a gyilkosok átadták a holttestet egy társuknak, de a török hatóságok szerint ez a személy nem létezik. A törökök szerint egyébként a szaúdiak egyáltalán nem mutatkoznak együttműködőnek a nyomozásban, pedig a gyilkosság elkövetésének módja egyértelműen arra utal, hogy előre eltervezték.

Török vizsgálatok szerint egy 15 fős speciális osztag gyilkolta meg Hasogdzsit, majd még aznap elrepültek az országból. A törököknek egy hangfelvétel is van a tulajdonában, ami alapján állítják, hogy a szaúdiak előre eltervezve gyilkolták meg a Washington Post Szaúd-Arábiát gyakran bíráló publicistáját. A szaúdiak hetekig tagadták az ügy létezését, de egy ideje azt kommunikálják, hogy a kormánytól független ügynökök végeztek a férfivel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?