Judit
2 °C
7 °C

Trump megint beleszállt Pakisztánba

000 1509BR
2018.11.19. 17:30

Donald Trumptól sosem volt idegen, hogy Twitteren küldjön el embereket, szervezeteket, vagy akár teljes országokat a fenébe. Januárban egyszer már nekiment Pakisztánnak, azzal vádolva az országot, hogy nem tesz eleget a terrorizmus elleni harcért. Azóta az USA folyamatosan kaszálja el a Pakisztánnak juttatott katonai segélyeket, az év folyamán már több, mint 1 milliárd dollárnyi pénzt tartottak már vissza.

Trump most ismét kikelt Pakisztán ellen, először egy a Fox Newsnak adott interjúban, majd jó szokásához híven Twitteren mondta el a magáét.

"Nem fizetünk többet Pakisztánnak dollármilliárdokat, csak elraknák a pénzt, és nem csinálnak semmit, Bin Laden esete jó példa erre, Afganisztáné meg egy másik. Azok közé az országok közé tartoznak, amik elvettek az Egyesült Államoktól anélkül, hogy adtak volna valamit cserébe. Ennek VÉGE!", írja Trump a legfrissebb bejegyzésében.

A januári üzenete a témában komoly felháborodást váltott ki Pakisztán részéről, akik szerint az elnök semmibe veszi azokat a pakisztáni embereket, akik a terrorizmus miatt halnak meg nap mint nap.

(Borítókép: Pakisztáni tüntetők taposnak Trump arcképén 2018 május 16-án - fotó:  Aamir Qureshi / AFP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?