Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Ipari méretekben hamisították az óvszert Kínában

2018.11.21. 10:31 Módosítva: 2018.11.21. 10:32

Félmillió doboz hamisított óvszert foglalt le és a hamisító banda 17 tagját vette őrizetbe a kínai rendőrség az ország keleti részén található Csöcsiang tartományban, írja az MTI. A lefoglalt hamis termékek értéke a rendőrség szerint eléri az 50 millió jüant (mintegy 2 milliárd forintot).

Az óvszerhamisítók világszerte is ismert márkanevek alatt árusították termékeiket, amelyek a kínai rendőrség szerint még a kínai minőségi elvárások alapján is silányak voltak.

A hamis áruból szupermarketek polcaira, automatákba és szállodákba is került. Dobozonként 1 jüanért (körülbelül 40 forintért) árulták őket, míg az eredeti termékek akár 150 jüanba is kerülhetnek. 

A rendőrség szerint a hamisított óvszerek Hopej és Honan tartományban készültek, és egy csöcsiangi csomagolóüzemen is rajta ütöttek. A hatóság az átkutatott helyeken szörnyű higiéniai körülményeket talált.

A gumióvszer a kínai hamisítók egyik kedvence. Honan tartományban 2014 óta több mint tíz óvszerhamisítási ügyben született elmarasztaló ítélet. Az elkövetők legfeljebb négyéves börtönbüntetést kaptak.