Árpád
-2 °C
4 °C

Leölték a teheneket Indiában, erre véres tüntetés, rendőrgyilkosság lett a válasz

2018.12.04. 16:19

Rendőrökre támadtak India északi részében egy falu lakói, két embert, köztük egy rendőrt is megöltek - közölték kedden a helyi hatóságok. Az incidens hétfőn történt, miután az emberek marhahúsra és néhány állatcsontra bukkantak egy faluban az Uttar Prades állambeli Bulandsahar város közelében.

A felfedezés káoszhoz vezetett a településen, ahol több tucat helyi lakos lezárt egy utat, követelve a tehenek lemészárlásáért felelős emberek előállítását.

A tömeg lassan számbeli fölénybe került a rendőrökhöz képest, majd valaki tüzet nyitott és halálosan megsebesített egy rendőrt. A tiltakozók egy rendőrőrsöt és több rendőrségi járművet is felgyújtottak. 

A hatóságok négy embert őrizetbe vettek. Még keresik a fő gyanúsítottat, aki egy olyan jobboldali csoportnak a tagja, amely vehemensen ellenzi a tehenek levágását és a hinduk áttérését az iszlám hitre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?