József, Bánk
2 °C
12 °C

Trump állítólag személyesen utasította a bizalmasát, hogy hazudjon a kongresszusnak

2019.01.18. 18:43

Donald Trump személyesen utasította a bizalmasát és exügyvédjét, Michael Cohent, hogy hazudjon a kongresszusnak a moszkvai Trump Tower-projektről, írta a Buzzfeed  az ügyön dolgozó két szövetségi nyomozóra hivatkozva.

A portál írása szerint Cohennek azt kellett hazudnia, hogy a torony építéséről szóló tárgyalások hónapokkal a valós dátum előtt véget értek. Az információik szerint Cohen mindezt az ügyben nyomozó Mueller-csapatnak is elmondta egy vallomásában.

Mueller hivatala állítólag több forrásból is tudja, hogy Trump hazugságra utasította Cohent, mégpedig a Trump Organizationnál dolgozó tanúk elmondása, belső emailek, sms-ek és más dokumentumok alapján, írja a Buzzfeed.  Trump' ügyvédje, Rudy Giuliani a CNN érdeklődésére annyit mondott, hogy "Ha ön hisz Cohennek, akkor van egy jó üzleti ajánlatom a Brooklyn-hídra". A Buzzfeednek sem Cohen, sem Mueller irodája nem reagált. 

A Moszkvába tervezett Trump-bizniszről itt írtunk bővebben. 

Trump egyébként a Buzzfeed szerint személyesen is el akart menni Moszkvába a 2016-os elnöki kampány alatt, hogy találkozzon Putyinnal, támogatta Cohen erről szóló ötletét.

A demokraták vizsgálatot sürgetnek, Adam Schiff, a hírszerzési bizottság elnöke szerint ezek a vádak az eddigi legsúlyosabbak között vannak. "Megteszünk mindent, amit kell, hogy kivizsgáljuk, igaz-e mindez", tweetelte. 

Eric Holder, aki Obama ideje alatt igazságügyminiszter volt, azt tweetelte, hogy ha mindez igaz, akkor a kongresszusnak el kell kezdenie az impeachmentet. 

A Buzzfeed szerint a toronyról szóló tárgyalásokról Ivanka Trump és Donald Trump Jr. is folyamatosan kapta az információkat Cohentől. 

Cohen régóta eltávolodott volt főnökétől, és segíti az ellene folyó nyomozást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!