Az orosz nagykövetség közelében robbantottak Damaszkuszban

2019.01.24. 15:28

Autóba rejtett bomba robbant Szíria fővárosában, Damaszkuszban csütörtökön - közölte a szíriai állami média. Az elmúlt néhány napban ez a harmadik ilyen támadás, amelyet a kormányerők által ellenőrzött területen hajtanak végre. 

A Szana szíriai állami hírügynökség szerint a robbanás Damaszkusz al-Adavi városnegyedében történt, a merényletben nem sérült meg senki, a helyszínen károk keletkeztek.

Az AFP arról ír, hogy a robbantás az orosz nagykövetség közelében volt. 

Kedden a tengerparti Latakia városában autóba rejtett bomba lépett működésbe, egy ember meghalt és tizennégyen megsebesültek az állami média híradása szerint. Vasárnap, január 20-án Damaszkuszban, a katonai titkosszolgálat egy épületének közelében történt robbantás. A szír fővárosban több mint egy éve elteltével ez volt az első ilyen támadás. 

Damaszkuszban ritkák a terrorcselekmények azóta, hogy a kormányerők tavaly visszafoglalták a lázadók utolsó környékbeli fellegvárát, és kiűzték az Iszlám Állam dzsihadistáit a fővárosból.  

Közben a szíriai kormány felfüggesztette az Európai Unió diplomatái és tisztségviselői számára többszöri belépést lehetővé tevő vízumok kiadását, megnehezítve az uniós segélyek eljuttatását a polgárháború áldozatainak. 

A szíriai polgárháború 2011-es kitörése óta az Európai Unió a libanoni fővárost, Bejrútot használja diplomáciai bázisának, miután a legtöbb uniós ország bezárta damaszkuszi nagykövetségét. 

 (MTI)