Garantált alapjövedelmet ígér Indiában a szegényeknek az ellenzék

2019.01.28. 18:52

Garantált alapjövedelmet ígér Indiában a szegényeknek Rahul Gandhi, a legnagyobb ellenzéki erő, az Indiai Nemzeti Kongresszus párt vezetője megválasztása esetén. 

Rahul Gandhi hétfői Twitter-üzenetében azt írta, a garantált alapjövedelem bevezetésével hozzá fognak járulni "a szegénység és éhínség kigyomlálásához".

"Ez a látomásunk és az ígéretünk. Nem építhetünk új Indiát, miközben fivéreink és nővéreink milliói szenvednek a szegénységtől" - írta az ellenzéki vezető, aki részleteket nem közölt elképzeléséről.

Politikai elemzők szerint Rahul Gandhi ezzel a bejelentésével egyfajta ellenprogramot hirdetett Narendra Modi miniszterelnök február 1-jén ismertetésre kerülő költségvetési törvénytervezetével szemben. A hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Pártot (BJP) vezető Modi ugyanakkor megfigyelők szerint szintén szociálpolitikai engedményekkel készül szavazókat fogni a szegénység sújtotta, 1,25 milliárd lakosú Indiában. Úgy tudni, a büdzsé különösen a földműveseknek kíván kedvezni, akiket erősen megviseltek az alacsony felvásárlási árak és a rossz időjárási körülmények, ami több ezer öngyilkossághoz is vezetett az utóbbi években.  • Hírek
  • Személyi kölcsön