Eltilthatják a tüntetések rendzavaróit a további megmozdulásoktól Franciaországban

2019.02.05. 18:51

Első olvasatban nagy többséggel elfogadta a francia nemzetgyűlés kedden azt a törvénytervezetet, amely alapján a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket eltilthatják a további megmozdulásokon való részvételtől, az arc eltakarása pedig bűncselekménnyé válhat, írja az MTI.

A szenátusban már tavaly októberben megszavazott javaslatot a kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen több mint két hónapja tartó, úgynevezett sárgamellényes tüntetéseket kísérő erőszak nyomán terjesztették a nemzetgyűlés elé.

A jogszabályt első olvasatban 378 képviselő támogatta 92 ellenében, 74-en tartózkodtak.

A sárga láthatósági mellényt viselő tüntetők százezrei november második felétől vonultak utcára tiltakozva az ellen, hogy a kormány emelni akarta az üzemanyagokat sújtó környezetvédelmi adót. A kabinet végül elállt ettől, és december közepén több olyan intézkedést is bejelentett, melyek célja a szegényebb társadalmi csoportok helyzetének javítása. A sárgamellényes tüntetéssorozatról az Index helyszíni tudósítással is beszámolt, arról pedig, hogy kik a sárgamellényesek, itt írtunk bővebben .

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét