Antal, Anett
16 °C
23 °C

Újsághirdetésben keresnek titkosügynököket Szlovéniában

2019.05.21. 13:31

A szlovén hírszerző és nemzetbiztonsági ügynökség (SOVA) történetében először nyilvános pályázat útján, újságokban és az interneten keres titkosügynököket - jelentette a helyi sajtóra hivatkozva az MTI.

A SOVA hét üres álláshelyre keres beosztottakat: elemzőket, technikusokat és jogászokat, valamint két titkos együttműködéssel dolgozó adatszerzőt.

A felhívásban olyan dinamikus és motivált embereket keresnek, akik érdeklődnek a hírszerzés és a nemzetbiztonság iránt. A hirdetés szövege szerint

olyan alkalmazottakat keresünk, akiket motivál az ilyen munka által jelentett kihívás és hajlandóak alkalmazkodni annak különleges jellegéhez.

A szlovén törvények szerint a SOVA más kormányhivatalokkal ellentétben az álláshelyek megpályáztatása nélkül is felvehet embereket. A titkosszolgálat most azonban úgy döntött, hogy nyilvános pályázatot hirdet a jobb átláthatóság érdekében.

A jelentkezőknek írásbeli és szóbeli vizsgát is kell tenniük. Az írásbeli teszt eredményeit az ügynökség közzéteszi a honlapján, és csak a legjobb eredményeket elérő jelentkezőket hívja be szóbeli vizsgára.