11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Bűnösnek találták az amerikai szexszekta vezetőjét

2019.06.19. 21:48

Öt órányi mérlegelés után az esküdtszék bűnösnek találta Keith Raniere-t, a NXIVM nevű amerikai szexszekta vezetőjét. Rainere hosszú ideig visszaélt a hatalmával, évekig használta ki azokat a nőket, akiket ő, vagy más amerikai hírességek találtak a szervezetnek.

Raniere a Hollywood Reporter szerint rezzenéstelen arccal hallgatta az esküdtszék döntését.

A szektavezető tetteit részletesen kibeszélték a bíróságon: Raniere a világ legokosabb emberének vallotta magát, annak ellenére, hogy az iskolában éppenhogy nem bukott meg több tantárgyból. A szektát arra használta, hogy kielégítse a szex, hatalom, és irányítás iránti vágyait. A férfi a szekta több tagját is megbélyegezte a nevének kezdőbetűivel, egy 15 éves taggal pedig rendszeresen élt szexuális életet. Raniere fényképeket is készített a lányról, amiket trófeaként tartott az irodájában.

Egy meg nem nevezett áldozat arról beszélt, hogy 700 napig bezárták egy hálószobába, büntetésül azért, amiért érdekelni kezdte egy másik férfi Raniere-en kívül. A leirat szerint a szekta beszervezői gyakran követeltek olyan anyagokat - például meztelen fotókat - a beszervezett rabszolgáktól, amikkel később akár zsarolhatták is őket.

A NXIVM körüli botrányok 2018-ban kezdődtek, amikor Raniere-t letartóztatták a szekta mexikói komplexumában. Akkor itt írtunk egy hosszabb cikket a szervezetről, és az áldozatokat behálózó férfiről.

Az ítéletet szeptember 25-én jelentik be.  • Hírek
  • Bankszámla