Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Izrael újabb légicsapást mért szíriai katonai célpontokra

2019.07.01. 06:02

Izraeli harci repülőgépek rakétatámadást intéztek vasárnap néhány szíriai katonai célpont ellen Damaszkusz külterületén és Homsz városában, a légicsapásban legalább négy szíriai civil - köztük egy csecsemő - meghalt, és további 21 ember megsebesült, jelentette a szíriai állami média, amelyet az MTI idéz.

Frissítés 11:30-kor: az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet szerint a légicsapásban hat civil és kilenc fegyveres vesztette életét.

A szíriai hadsereg nem sokkal éjfél után azt közölte, hogy a légvédelem szembeszállt a libanoni légtérből indított támadással.

Az izraeli védelmi erők szóvivője szokás szerint nem volt hajlandó kommentálni a katonai akcióról szóló híreket. 

Izrael az elmúlt években hasonló támadások százait hajtotta végre Szíria területén lévő célpontok ellen, amelyek ősellensége, Irán és az Iránnal szövetséges libanoni Hezbollah mozgalom kezén vannak. Az izraeli vezetés ezt a két erőt az ország határaira leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi.

Irán és a Hezbollah Bassár el-Aszad szíriai elnök erői oldalán harcol a szíriai polgárháborúban, s Izrael azt állítja, hogy ők ketten Szíriát egy Izraellel szembeni új fronttá próbálják változtatni.