Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Haragos tüntetők fogadták Trumpot El Pasóban

2019.08.08. 13:51 Módosítva: 2019.08.08. 14:07

Donald Trump helyi idő szerint szerda délután érkezett meg El Pasóba, ahol huszonketten vesztették életüket, miután egy férfi tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban múlt szombaton. Helyiek egy csoportja azonban nem örült a látogatásnak, mert az elnököt okolják a merényletért. A támadó ugyanis egy olyan kiáltványt tett közzé a lövöldözés előtt, amiben Trumphoz hasonlóan "invázióként" hivatkozik a Közép-Amerika felől érkező bevándorlókra, illetve megjelenik benne az elnök több bevándorlóellenes kirohanása is.

A Guardian szerint a tüntetők többek között "Trump egy rasszista" illetve "A gyerekeinket védd, ne a Fegyverszövetséget" feliratú táblákat tartottak fel, és azt kiabálták, hogy "Menj innen Trump". El Paso kongresszusi képviselője, Veronica Escobar a támadás után kijelentette, városa nem látja szívesen az elnököt.

Az elnök szerda délelőtt a másik lövöldözés által sújtott várost, az ohiói Daytont is meglátogatta, ám ott is legalább 200 tüntető fogadta, akik a fegyvertartás szabályozását követelték. Trump mindezek ellenére sikerként könyvelte el a két látogatást.

Mint ismert, 12 órán belül két tömegmészárlás történt az Egyesült Államokban a hétvégén. El Pasóban huszonketten, Daytonban kilencen vesztették életüket. A támadások után újra felélénkült a fegyvertartásról szóló vita az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport