Saját mostohahúga megölésével is vádolják az oslói merénylőt

K EPA20190810101
2019.08.11. 15:02 Módosítva: 2019.08.11. 17:55

Terrorcselekmény-kísérletként vizsgálja az Oslo-közeli mecsetben szombaton történt lövöldözést, hivatkozik az MTI helyi illetékesekre.

A lövöldözés a norvég főváros Baerum nevű elővárosában lévő al-Noor Iszlám Központban történt. A 21 éves Philip Manshaus vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve érkezett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett. A támadásban egy ember megsérült, a gyanúsítottat, egy fiatal norvég férfit még szombaton őrizetbe vették.

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben.

A rendőrség szerint a letartóztatott férfinak szélsőjobboldali nézeti vannak, azt a Vidkun Quislinget méltatta, aki szélsőjobboldali politikusként Norvégia kollaboráns kormányának vezetője volt a második világháborús náci német megszállás alatt, és akit hazaárulásért 1945 őszén kivégeztek.

A rendőrök Manshaus otthonának átkutatásakor találtak egy holttestet. A halottról kiderült, hogy a merénylő 17 éves mostohahúga. A letartóztatott férfit megvádolták a nő meggyilkolásával.

Norvég sajtójelentések szerint a vádlott az interneten méltatta Brenton Tarrant ausztrál férfit, aki márciusban egy új-zélandi mecsetben követett el vérfürdőt, 51 ember lelőtt.

Frissítés hétfő délelőtt:Manshaus ügyvédje szerint védence nem ismerte el a vádakat, és nem hajlandó szóba állni a nyomozókkal. Hétfőn állítják bíróság elé, a rendőrség zárt tárgyalást kért.

(Borítókép: Terje Pedersen / MTI / EPA)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport