Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Három magyar mentett ki Máltán egy fuldokló férfit, aki később meghalt a kórházban

2019.08.16. 20:52

Három magyar fiatal grillezés közben figyelt fel egy csoportra a máltai St. Paul's Bay-nél , akik a vizet pásztázták tekintetükkel, amikor kiderült, hogy egy vízben sodródó férfit próbálnak a partra segíteni. A férfit nem sokkal később eszméletlen állapotban mentették ki, és a parton újraélesztették. 

Megkeresésünkre Oláh Norbert, a társaság legidősebb tagja elmondta, hogy a terep egyáltalán nem strandrész volt, és az erősen sziklás, meredek területen nagyjából 1,5 méteres hullámok voltak. Ők akkor kapcsolódtak be a mentési kísérletbe, amikor már két szerb férfi napernyő benyújtásával próbálta elérni a férfit. Amikor érezték, hogy nem fogják tudni elérni és a férfi elvesztette az eszméletét, az egyik parton tartózkodó szerb férfi, valamint a társaság legjobb fizikumu tagja, a 18 éves Daróczi Dániel beugrott, és ketten kiúsztak vele a partra, ahol a szintén 18 éves Kadét Ernő segített a többieknek kihúzni a férfi testét, majd később a két úszót is kisegítették. Norbert elmondása szerint a férfinak súlyos fejsérülései voltak. 

A férfi újraélesztését azonnal megkezdték, közben a parton tartózkodó 26 éves Fábián Réka egy segítőjével  elnavigálták a mentőket a szakaszra, akik elmondásuk szerint gyorsan a helyszínre értek, és átvették a férfi mentését. Először ellentmondásos hírek érkeztek a férfi állapotáról, majd péntek délután a hírekből értesültek, hogy a férfi meghalt a kórházban. 

A mentésben résztvevőknek könnyebb felszíni sérüléseik lettek, amiket még a helyszínen elláttak a mentősök.