Erik, Alexandra
EUR 386,10 Ft
USD 366,40 Ft
11 °C
23 °C

Hétszázezer hektár égett le Bolíviában az Amazonas mentén

2019.08.23. 19:19

Nem csak Brazíliában, de Bolíviában is égnek az Amazonas mentén az esőerdők: a bolíviai kormány legutóbbi jelentése szerint több mint 700 ezer hektárnyi erdő és legelő égett le az országot sújtó erdőtüzekben, írja az MTI. A tüzek megfékezésére a dél-amerikai országba érkezett pénteken a világ legnagyobb tűzoltó repülőgépe.

A kaliforniai Sacramentóból szállt fel a Boeing 747 Supertanker típusú repülőgépe, ami Bolívia legnagyobb repülőterén, a Santa Cruz-i Viru Virun szállt le, jelentette a bolíviai állami televízió.

Evo Morales bolíviai elnök Twitter-bejegyzésében azt írta, a Supertankerrel megerősítik a fegyveres erők, a rendőrség, az önkéntesek és más intézmények közös és hősies munkáját az erdőtüzek sújtotta Chiquitanía megyében. A repülőgép egyetlen bevetés során mintegy 150 ezer liter gélt, habot vagy vizet képes szétszórni egy három kilométer hosszú és körülbelül 50 kilométer széles területen.

A bolíviai kormány csütörtöki jelentése szerint

legalább 1817 családot és 700 ezer hektárnyi erdő- és legelőterületet sújtottak a tomboló chiquitaníai tüzek.

Chiquitanía Bolívia egyik legfontosabb területe a turizmus szempontjából, itt találhatóak ugyanis az UNESCO világörökségi listáján is szereplő jezsuita missziók. A bolíviai kormányzat egy hete katasztrófahelyzetet hirdetett a megyében, pár napja pedig a kormány „sürgősségi környezetvédelmi kabinetet” hozott létre a helyzet kezelésére. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét