Botond, Mózes
EUR 386,92 Ft
USD 371,86 Ft
14 °C
29 °C

Lemondott három miniszter Romániában

2019.08.27. 15:58

Benyújtotta lemondását kedden a kisebbik román kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) három minisztere, írja az MTI.

Az ALDE által jelölt, egy hónapja kinevezett Ramona Manescu külügyminiszter azonban továbbra is a kormány tagja marad.

Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök a keddi kormányülés elején azt mondta: tudomásul veszi az ALDE "meghátrálását", ugyanakkor köszönetet mondott Manescunak, amiért "megértette, hogy a kormányzati felelősség előbbre való minden politikai érdeknél".

A bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) koalíciós partnere, a liberális ALDE hétfőn jelentette be, hogy kilép a kormányból, miután Dancila nem volt hajlandó eleget tenni a kormányprogram felülvizsgálatát és a közigazgatás karcsúsítását sürgető követelésüknek.

A román kormányválság részleteirőlitt írtunk bővebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla