Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Cicának hitte egy kaliforniai házaspár az otthonukba tévedt pumát

2019.09.19. 11:03

Egy idős házaspár gyanútlanul tévézgetett vasárnap este, amikor váratlan látogató érkezett az otthonukba. A CNN beszámolója szerint a nyitott ajtójukon keresztül egy puma nézett be a 84 éves Edwardhoz és feleségéhez, a 87 éves Kathyhez.

A házaspár először egy nagy csattanásra lett figyelmes, ezután vették észre az állatot, amiről először azt hitték, hogy a szomszéd egyik nagyra nőtt macskája. A férfi azt mesélte, szinte hozzáért a puma farkához, és beletelt néhány pillanatba, mire feleségével rájöttek: a váratlan vendég nem egyszerű házi macska. 

A puma azonban legalább annyira megijedt, mint az idős házaspár, így menekülőre fogta. Pechére a fürdőszoba felé vette az irányt, ahol csapdába esett. Edward és Kathy erre elbarikádozta magát, majd hívták a 911-es segélyhívót. A helyi seriffhivatal munkatársai a helyszínre érkezve kitörték a fürdőszoba ablakát, majd azon keresztül csalogatták ki a pumát a házból.

A jellemzően Észak-, Közép- és Dél-Amerikában élő pumafajtát hegyi oroszlánnak, ezüstoroszlánnak és párducnak is szokás hívni. Ijesztő mérete és neve ellenére kifejezetten ártalmatlan állatnak számít. Jóval közelebbi rokonságban áll ugyanis a házi macskával, mint az afrikai oroszlánnal. Ha nem ijesztenek rá, nem is veszélyes az emberekre: a szakértők szerint ezerszer nagyobb annak az esélye, hogy belénk csap a villám, mint annak, hogy pumatámadás áldozatai leszünk.

A kaliforniai házaspárhoz beugró állatot egyébként senki nem látta azóta, hogy vasárnap a fürdőablakon keresztül távozott. Edward és Kathy ugyanakkor a történtek után valószínűleg zárni fogja a bejárati ajtót.