Vilma
3 °C
11 °C

Japán járőrhajóval ütközött egy észak-koreai halászhajó

2019.10.07. 07:46

Japán járőrhajóval ütközött össze egy észak-koreai halászhajó hétfőn a Japán-tengeren, az utóbbi jármű megrongálódott és félig elmerült, mintegy húsz matróza pedig vízbe esett - írja az MTI. Mint később kiderült, mind a 20 embert sikerült kimenteni.

Az incidens Japán kizárólagos gazdasági övezetében történt, mintegy 350 kilométerre északnyugatra az Isikava prefektúrabeli Noto szigettől.

A japán hajón senkinek sem esett baja. A járőrhajó néhány észak-koreai halászt kimentett a tengerből, és kutat a többiek után. Japán egy repülőgépet, egy helikopter és több járőrhajót vezényelt a térségbe, hogy segítsenek a mentésben.

A japán halászati ügynökség közlése szerint a járőrhajó az ütközés előtt felszólította a feltehetően törvénytelenül tonhalat halászó észak-koreai hajót, hogy távozzon a gazdasági övezetből.

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a hasonló incidensek a térségben, orosz határőrök több észak-koreai halászhajót tartóztattak fel Oroszország kizárólagos gazdasági övezetében, és több száz észak-koreai halászt állítottak elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport