Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

66 év után azonosítottak egy holttestet Hollandiában

2019.11.18. 14:01

Még az 1953-as északi-tengeri szökőár mosta partra azt a holttestet, amit nemrég, 66 év után azonosítottak Hollandiában, írja az MTI. A férfi, akinek holttestét 1953-ban a nyugat-frízföldi Terschelling szigetén megtalálták, egy elsüllyedt holland hajó kapitánya volt. Annak idején ismeretlen személyként temették el.

A halott személyazonosságát úgy tudták megállapítani, hogy néhány hónapja látogatást tett a sziget hajóroncs-múzeumában a kapitány 69 éves fia, aki a kiállított tárgyak között felfedezni vélte apja hajójának egy darabját, ezért elment a rendőrségre és DNS-mintát adott. A hatóságok nemrégiben közölték vele, hogy az ismeretlen halott sírjában apja, Andries Penning nyugszik.

A Westland nevű hajó
A Westland nevű hajó
Fotó: wrakkenmuseum.nl

Penning egy Rotterdam melletti községben született 1924-ben, és a roncsmúzeum szerint a Westland nevű hajó kapitánya volt. A hajó a németországi Cuxhavenbe tartva süllyedt el egy viharban, a kapitányon kívül a hajó legénységének hat tagja is odaveszett. Az 1953-as szökőár Hollandia egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájának számít, több mint 1800 ember vesztette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport