Vádat emeltek az Epstein halála idején szolgálatban lévő börtönőrök ellen

2019.11.19. 18:29 Módosítva: 2019.11.19. 19:02

Vádat emeltek az Epstein halála idején szolgálatban lévő két börtönőr ellen, akik állítólag meghamisított jelentésekkel álcázták, hogy halála előtt órákig rá se néztek az elméletileg szigorú felügyelet alatt álló milliárdosra – írja a New York Times.

A két őrnek félóránként kellett volna ránéznie Epsteinre, ehelyett azonban interneteztek, sőt, aludtak is, így a milliárdosnak bőven volt ideje arra, hogy végezzen magával. A történethez hozzá tartozik, hogy a letartóztatott őrök mindketten túlóráztak a milliárdos halálának estéjén, a börtöni dolgozók szakszervezete pedig úgy véli, hogy az őrökből akarnak bűnbakot csinálni az ügyben.

A manhattani börtön New Yorkban 2019. augusztus 10-én, miután az egyik cellában öngyilkos lett Jeffrey Epstein.
A manhattani börtön New Yorkban 2019. augusztus 10-én, miután az egyik cellában öngyilkos lett Jeffrey Epstein.
Fotó: Alba Vigaray / MTI / EPA

A milliárdos Jeffrey Epsteint idén augusztusban találták holtan cellájában, miután felszámolták a befolyásos üzletember a vádak szerint gyereklányokból épített szexhálózatát. A halálát augusztusban öngyilkosságként könyvelték el, a boncolási jelentés alapján azonban a férfi nyakán talált sérülések inkább fojtogatásra utalnak. Az Epstein családja által felbérelt patológus szintén úgy vélte, hogy a bizonyítékok inkább gyilkosságra utalnak.

A feltételezések szerint több befolyásos és ismert személy – többek közt például az érintettségét bizarr részletekkel tagadó András herceg – is igénybe vehette Epstein szolgáltatásait. A férfi halálának körülményeit a mai napig nem sikerült tisztázni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport