9 évesen a világ legfiatalabb diplomása lett volna, otthagyta egyetemét

2019.12.10. 18:18
Megszakította tanulmányait a hollandiai Eindhoven egyetemén az a 9 éves belga-holland fiú, aki egészen addig jó úton haladt afelé, hogy a világ legfiatalabb diplomása legyen. Azonban felsőfokú tanulmányainak betett az a vita, amibe szülei és az intézmény keveredtek Laurent Simons diplomaszerzésének dátumáról.

Ahogy arról írtunk, a legalább 145-ös IQ-val rendelkező Laurent Simons alapképzése elvileg decemberben fejeződött volna be az Eindhoveni Műszaki Egyetemen, és ezzel a kilenc éves fiú el is nyerte volna a világ legfiatalabban diplomássá lett embere címet.

Az intézmény azonban hétfőn közölte Laurent-nal és a szüleivel, hogy ez a terv mégsem kivitelezhető, figyelembe véve, hogy a fiúnak még milyen sok vizsgált kellene teljesítenie a december 26-i születésnapja előtt, de felajánlottak egy "még mindig elképesztően gyors ütemű menetrendet, amely révén a fiú már 2020 közepére befejezhetné a tanulmányait".

A fiú szülei azonban nem fogadták el az ajánlatot és azonnali hatállyal megszakították Laurent tanulmányait Eindhovenben. Apja, Alexander Simons amiatt háborgott, hogy

Egészen a múlt hétig minden rendben volt, most meg hirtelen hat hónapos csúszásról beszélnek.

A férfi szerint a fiú diplomázásának dátuma soha nem volt elsődleges kérdés a családban, de azzá vált, miután úgy érezték, hogy az egyetem nem nézi jó szemmel a fiú külföldön való továbbtanulásának tervét:

Nagyon érdekes, hogy mindez pont akkor történik, amikor épp véglegesítjük Laurent PhD-képzésének terveit egy másik egyetemmel. Laurent iránt hatalmas az érdeklődés az olyan egyetemek részéről, amelyeknek boldogan lenne a diákja. Sokan akarják Laurent-t, ő egy egyedülálló projekt, amelynek mindenki szeretne a részese lenni.

Az ifjabb Laurent példaképe egyébként a szerb-amerikai fizikus-feltaláló, Nikola Tesla, és kutatóként mesterséges szervek kutatásával akar foglalkozni.

Célja, hogy egy egész mesterséges szervezetet létrehozzon saját laboratóriumában.

A Guinness Világrekordok szerint a világ legfiatalabban diplomássá lett embere jelenleg az amerikai Michael Kearney, aki 1994 júniusában, 10 éves és 4 hónapos korára végezte el az egyetemet.  • Tippek
  • Babaváró hitel